banner isbank

Hamlemiz Sürüyor

HAMLEMİZ SÜRÜYOR
Burdur’un Değerli Satranç severleri
    9        TSF nin  satrançta aldığı yol ve başarılara paralel olarak İlimizde de güzel gelişmeleri birlikte yaşıyoruz. Şöyle ki;
-          Belki de birkaç yıl öncesinde UKD (ulusal kuvvet derecesi) sporcumuz  yok iken bugün 3 sporcumuz ( Murat YELLİGEDİK, Umut ACAR ve Cantürk AKSÖZ)  ELO (FIDE tarafından hesaplanan Uluslararası puan)  sahibi oldular. Kendilerini kutluyorum.
-          Yine 3-4 yıl öncesi kategorilerinde 3-5 çocuğumuzun yarıştığı  turnuvaların aksine artık 8 yaş öncesi  (2003-2004-2005 doğumlu) miniklerimiz turnuvalarımızın hararetli takipçiqi oldular  ve katılımcıların çoğunu teşkil etmeye başladılar. (Örneğin Cumhuriyet Bayramı turnuvasında 75 sporcumuz yarıştı)
-          İlköğretim okullarımızda satranç egzersizi açılmayan eğitim kurumumuz yok sanırım. Özellikle İlköğretime yeni başlayan yavrularımız Okuma ile birlikte, belii  de daha önce satranç oynamasını da öğreniyorlar. ( “Satranç ile Büyüyen Çocuklar “ projesinin katkısını unutmamak lazım). İl temsilciliğimize sürekli gelen  Antrenör istekleri bunu bir göstergesi diye düşünüyorum.
-          Satranç Ailemize yeni kulüpler katılmaya başladı.  Yeni kurulan Çallıca Gençlik ve Spor Kulübü ne başarılar diliyorum. Kulübün İlimizin satranç sporunun yeni lokomotifi olacağına inanıyorum.
-          Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi  satranç sporcuları  Isparta SDÜ Gül kupasında takım halinde 2.  oldu.Bu turnuva da İl birincisi sporcumuz Murat YELLİGEDİK’ te  turnuva da altın madalya yı İlimize getirdi. Bizi gururlandırdılar.
-          Bu başarının ilimize yansımasını da kısa zamanda görmeye başlayacağız. MAKÜ yönetimi   bu sezon  biri Üniversite içi diğeri Üniversiteler arası olmak üzere  iki turnuva hazırlığına şimdiden başladı.
-          Bu arada hakem geliştirme kursu sonucunda 30 un üzerinde yeni aday hakemimiz oldu. Arkadaşlarımız turnuvalarda deneym kazanmaya başladılar. Tabi ki tecrübeli  il hakemlerimizde kendilerini geliştirmeye devam ediyorlar. Kısa zamanda “ulusal hakem”  sahibi olabileceğimizi de düşünüyorum
-          Tüm bu gelişmelerin somut göstergesi de lisanslı sporcu sayımızın  bugün 1894 olmasıdır.
Bu gelişmeler hiç şüphesiz ki  İl Düzenleme kurulunun, hakemlerimizin, antrenörlerimizin
ortak hareketi ve özverileriyle olmuştur.Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.
 Gençlik Hizmetleri  ve Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de sürekli yanımızda olmuştur.
Tabi ki Gençlik ve Spor Bakanlığın yeniden yapılanması sonucu görevinden ayrılan Resul ALPTEKİN beyi  unutmuyor ve  bugüne kadar  satranca verdiği destekten dolayı satranç ailesi adına şükranlarımı sunuyorum. Yeni Müdürümüz Ahmet SANCAR bey’e de başarılar diliyorum.
Önümüzdeki süreçte de  güzel hamlelerimizin  devamı dileklerimle                                                                                                                                                                                                                                                           29.10.2011      
                                                                                               
 İLİMİZDE SATRANCIN “ALTIN YILI 2010”
             Yukarıdaki başlığın 2010 yılını anlatmak açısından çok iddialı bir deyim olmadığı düşüncesiyle geçtiğimiz yılın muhasebesini kısaca yapmak istiyorum.
            2010 da Satranç Ailesi olarak neler yaşadık hatırlamaya çalışalım.
-           “Satranç ile Büyüyen Çocuklar” 2009 yılında Ülkemize örnek proje olarak Burdur’umuzda uygulanmaya başlamıştı. Proje kapsamında  okul öncesi çocuklarımıza tüm hızıyla satranç eğitimi verilmeye devam edildi. Hatta 75.yıl Cumhuriyet Ana Okulumuzdaki 82 miniğimiz (lisanslı) hamle yapmaya başladılar.
-          Emniyet Müdürlüğümüzün organizasyonu ile Ülkemizde yine bir ilki gerçekleştirildi. “Polis Amca Okul Öncesi Satranç Şenliği” satranç turnuvası  127  yavrumuzun  hamleleriyle renklendi.
-          Burdur Belediye Başkanlığımız tarafından “Satranç Merkezi” Gençlik Parkında açıldı.  Merkez hafta içi öğleden sonraları açık olup, hafta sonları da  satranç kursları devam etmektedir. 
-          İl Temsilci Yardımcılığı, Bucak İlçe Temsilciliği, Çeltikçi İlçe Temsilciliği ve Gölhisar İlçe Temsilciliği atanmasıyla yapılanma ilçelere de yayıldı.
-          2010 yılına 846 lisanslı sporcu ile başladık. Yıl sonunda ise 1403 lisanslı sporcuya sahiptik. 12 ayda % 66 lık bir artış yakaladık.
-          Yıl içerisinde 2 Merkez de 1 de Gölhisar İlçemizde olmak üzere 3 yardımcı antrenör kursu açıldı. Yeni 107 yardımcı antrenörümüz ilimiz genelinde satranç eğitimi için çalışmaya başladı.
-          İlimiz bünyesinde yapılan 20 turnuvaya yaklaşık 1850 sporcu katıldı.
-          İlimiz Ulusal turnuvaların tamamında temsil edildi.
o        Antalya Kemerdeki Türkiye Yaş Gruplarında Salih YILMAZCAN,
o        Antalya Kemerdeki Türkiye Şampiyonasında Hüseyin GÖBÜT,
o        Bursa’da ki MEB Türkiye finallerinde Cihat Görkem TAŞÇI, Sadık Ali ARSLAN ve Selim GENÇ,
o         Marmaristeki Çocuk ligi finallerinde “Bahçeli Beyin Gücü” ,
o         Konyadaki Türkiye Kulüpler Şampiyonasında “İl Özel İdaresi Köy Hizmetleri Gençlik ve Spor Kulübü”,
o        16 Yaş Altı Dünya Olimpiyatında “ TÜRKİYE BURDUR Takımı ”
Burdur’un adını duyurarak, ulusal turnuvalarda başarı ile temsil ettiler.   
-          “Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı” na katılan 3 İl hakemimiz İlk kez Uluslar arası bir turnuva da görev aldı.
-          Başta Federasyon Başkanı Sayın Ali Nihat YAZICI olmak üzere Türkiye Satranç Federasyonu yönetim kurulu üyelerinden Başkan Vekili Sayın Tahsin AKTAR, Asbaşkan Sayın Ahmet DUYSAK, Asbaşkan Sayın Gülkız TÜLAY, MHK Başkanı Selçuk BÜYÜKVURAL ve  Genel Sekreter Erman ÜSKÜDARLI ‘yı 2010 yılında ilimizde misafir etme imkanı bulduk.
-          Türkiye Satranç Milli takımın 1 inci masa oyuncusu ve Milli takım Antrenörü Sayın GM Mikhail GUREVİCH ile Milli Takım Antrenörleri FM Sayın Alper ATAMAN ve Sayın Yakup BAYRAM’ı da Burdur’da  ağırladık.      
-          Tabiî ki “Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı” nın İlimizde gerçekleştirilmesi geçtiğimiz yılın en önemli olayı idi. Organizasyon  yurt içi ve dışından katılan  sporcular, aileleri, hakemler, antrenörler, federasyon yetkilileri, kısacası Satranç dünyasında takdirle karşılandı. Gerek yazılı gerekse sözlü olarak beğeniler ifade edildi. Ve ilimiz yerel basınının  2010 yılı değerlendirmesinde de yılın organizasyonu olarak haklı yerini aldı.
 Hiç şüphesiz ki; İlimizde “Tanıtım Yılı” ilan edilen 2010 yılına, Satranç Ailesi olarak gerekli katkıyı verdik diye düşünüyorum. Bu başarının özünün tüm Burdur’un  ve Satranç Ailemizin  birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinin bir sonucu olduğuna inanıyorum. Saygılarımla
                                                                                                                         20.01.2011
BURDUR’DAN GÖNÜLLERE HAMLE
 Sevgili Satranç severler
 İlimizde bir satranç olimpiyatı fikrinin oluşması, hazırlanmamız derken bugün “2010 yılı Dünya 16 yaş Altı Olimpiyatı” nı başarı ve yüzakı ile gerçekleştirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.
Yaklaşık 1 yıl önce böyle bir uluslararası turnuva İlimizde hayal bile edilemez iken bugün tüm kesimlerden tam not alan bir organizasyonu, BURDUR birlikte ve tam bir dayanışma örneği göstererek sonuçlandırmıştır. Katkısı olan tüm kuruluş ve kişilere şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum.
Kısaca rakamlarla ifade etmek gerekirse; 17 ülkeden 22 takımla gerçekleşen ve 99 sporcunun katıldığı ve tüm katılımcılarla birlikte yaklaşık 150 kişinin ilimizde konuk edildiği bu satranç organizasyonu 10 gün boyunca ilimizde bir farkındalık yaratmıştır.
İlimizin tanıtımına büyük katkı verdiğini düşündüğüm turnuva boyunca  Sagalassos  Antik Kenti, İnsuyu Mağarası, Müze ve kentimizin farklı noktaları misafirlerimize tanıtılmaya çalışıldı. Bir çok konuğumuzda boş zamanlarında alışveriş yapmayı da ihmal etmediler. İlimize has bakır işi, ceviz ezmesi, alaca dokuma vb. hediyelik eşyalarını ( hatta içlerinde takım elbise bile alanların olduğunu söylemek hiçte abartılı olmaz diye düşünüyorum) satın alarak memleketlerine götürme imkanı buldular.
Ayrıca Valiliğimiz, Belediyemiz ve Üniversitemiz Burdur’a özgü anmalıkları içeren hediye çantalarını konuklarımıza sundular. İnanıyorum ki  misafirlerimiz evlerinde sipsi, hacılar seramiği ve alaca dokumadan oluşan  bir BURDUR köşesi oluşturacak  ve İlimizi unutmayacaklardır. Hatta oluşan arkadaşlıklar sonucu sporcularımız  şimdiden İnternette yazışmaya  başladılar bile.
Bu turnuvanın İlimiz açısından tanıtımın yanında belki de en önemli artısı, Burdur’un böyle ulusal ya da uluslar arası organizasyonlara başarıyla ev sahipliği yapabileceğinin ispatı olmuştur. Şöyle ki bu tür organizasyonların temel taşları olan   salon ve  konaklama gibi teknik altyapılar  ilimizde mevcuttur. Profesyonel olmasalar da kesinlikle onları aratmayan kadrolarımız da  bulunmaktadır. Bir de İlimizin olayı tamamen sahiplenerek  koordine olması  ve birliktelik eklendiğinde  böylesine nice örnek organizasyonları gerçekleştirebilmek hayal değil sanırım. Tabi ki bizlerde “Burdur Satranç Ailesi” olarak yeni turnuvalara ev sahipliği yapmanın özlemini şimdiden yaşamaya başladık bile !!!!
Sonuçta; tüm misafirlerimizin ve İlimizin hafızasına kazınacağına ve yıllarca hatırlanacağına inandığım bu organizasyon ile BURDUR tüm konukların  GÖNÜLLERİNE HAMLE yapmayı başarmıştır.
Saygılarımla
                                                                                                     08.12.2010
BURDUR OLİMPİYATA HAZIR
Burdur’da “DÜNYA 16 YAŞ ALTI SATRANÇ OLİMPİYATI” yapılacak sözünü Mayıs 2010’dan bugüne kadar paylaştığımız dostlarımızın tepkisi heyecanla  “Olur mu? “  idi.
İlimizde dünya çapında bir spor organizasyonu belki de ilk defa gündeme geliyordu.
Artık olimpiyatın başlamasına çok kısa bir süre kaldı.
Kanada,İngiltere, Srilanka, Hindistan, Güney Afrika,Rusya ,Bolivya, Özbekistan, İsviçre,Suriye,Portekiz, Yunanistan,Türkmenistan,İran,Belarus, Libya,Ermenistan,Slovenya gibi dünyanın dört bir köşesindeki sporcuları   ağırlayacağız.
Tabi ki turnuvada ülkemizi milli sporcularımızdan oluşan 3 takım ve ilimizin başarılı sporcularından 1 takım ile temsil edecek.
Bu süreçte milli takım antrenörlerimizden GM Mikhail Gurevich, FM Alper Efe Ataman ve Yakup Bayram’ı da Burdur’da görebileceğiz.
Bu arada başta başkan Sayın Ali Nihat YAZICI olmak üzere Türkiye Satranç Federasyonu’nun yönetim kademesi de ilimizi onurlandıracak.
26 Kasım -5 Aralık tarihleri arasındaki karşılaşmalara 120’si sporcu olmak üzere 150 kişinin üzerinde bir katılım olacak.
İlimizde ve TSF de turnuva ile ilgili organizasyon çalışmaları tüm hızı ve titizliği ile sürdürülüyor.
Turnuva salonu olarak seçilen Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Merkezi ile konaklama mekânı olan Grand Özeren Otel’de olimpiyat hazırlıkları tamamlanmak üzere.
İlimizin sembollerinden birisi olan Sagalassos olgusunu ön plana çıkarak turnuva afiş ve pankartlarını kentimizin her köşesinde görmek mümkün.
Olimpiyat 27 Kasım 2010 cumartesi günü saat 16.00’da yapılacak ilk hamle ile başlayacak.
Resmi açılış ise, 30 Kasım 2010 salı günü 14.30 da Cumhuriyet Meydanından başlayacak kortej yürüyüşü sonunda Belediye Konferans ve Sergi Merkezinde yapılacak tören ile yapılacaktır.
Turnuvanın fikir aşamasından uygulama sürecine gelindiği bu günlerde katkı veren ve verecek herkese Burdur Satranç Ailesi adına şükranlarımı sunuyorum.
Turnuva maçlarının Belediyemiz Konferans ve Sergi Merkezinde  (amfi tiyatro) kurulacak ekrandan ve internetten canlı izlenebileceğini de hatırlatmak istiyorum.
Tüm Burdurlu hemşerilerimizi turnuvayı izlemeye ve programlara katılmaya davet ediyorum.
                                                                                                                       20.Kasım2010
BURDUR’ DA BİR OLİMPİYAT !!!
( 2010 DÜNYA 16 YAŞ ALTI SATRANÇ OLİMPİYATI )
            Sevgili Satranç Ailesi ;
Bu satırlara başlarken ne kadar duygulandığımı sizlere anlatamam. Neden mi  bugün yani 02.08.2010 günü  TSF nin ana sayfasında   (2010 DÜNYA 16 YAŞ ALTI SATRANÇ OLİMPİYATI) nın BURDUR da yapılacağına dair duyuru yayınlandı. Düşünebiliyor musunuz ?  Bölgesel değil ulusal değil Dünya çapında bir şampiyonaya  ev sahipliği !!!
Ne mutlu BURDUR’a ….
 10 gün sürecek bu şampiyonada dünyanın dört bir yanından satrancın önde gelen isimlerini ve geleceğin büyük  ustalarını  BURDUR da konuk edeceğiz. Satranç ile dolu dolu günler geçireceğiz.
26 Kasım – 5 Aralık 2010 tarihlerinde Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Merkezinde yapılacak olan turnuvaya Dünyanın değişik ülkelerinden takımların katılması beklenmektedir.Tahmini 150 kişilik bir sporcu, antrenör,hakem, yönetici ve ailelerden oluşacak kafileyi  ilimiz ağırlayacaktır.
2010 un İlimizde tanıtım yılı ilan edildiği bir süreçte bu şampiyonanın gerçekleşecek olması da ayrı bir güzellik taşımaktadır. Şöyle ki Turnuva Afişinde İşlenen Sagalassos’ un  “Marcus Aurelıus  heykeli   ve Antoninler Çeşmesi” ile  tanıtıma katkı değil midir? Bu afiş turnuva sonuna kadar( yaklaşık 4 ay) TSF nin ana sayfasını süsleyecektir. İçeriğindeki BURDUR dan görüntüler de Ülkemizdeki ve Dünyadaki  Satrançseverlere ulaşacaktır.
BURDUR tanıtımına ve  Satranç Sporunun İlimizde gelişimine ciddi katkı sağlayacağına inandığım Turnuvanın İlimizde  yapılmasını teklif eden Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Sayın Ali Nihat YAZICI ve Yönetim Kuruluna, İlimizde bu organizasyonun yapılması kararı sürecinde destek vererek, turnuva ya katkılarını esirgemeyeceklerini belirten Valimiz  Sayın Süleyman TAPSIZ olmak üzere Milletvekilimiz Sayın Bayram ÖZÇELİK’e, Belediye Başkanımız  Sayın Sebahattin AKKAYA’ya , MAKÜ Rektörü Sayın Prof. Gökay YILDIZ’a , Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Yusuf KEYİK’e, Vali Yardımcısı Sayın Halil KARBUZ’a Milli Eğitim Müdürü Sayın Recep YİĞİT’e, Gençlik ve Spor Müdürü Sayın Resul ALPTEKİN’e, Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Mehmet TANIR’a, İş Bankası Müdürü Sayın Mehmet ÇELİk’e, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sayın Kamil ÖZCAN’a,  Grand Özeren Oteli Sahibi Sayın Hüseyin ÖZEREN’e Burdur Satranç Ailesi adına teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca turnuvanın İlimizde yapılması için ilk adımı atan dönemin Valisi Sayın İbrahim ÖZÇİMEN ‘e de şükranlarımı arz ediyor ve BOLU ‘ya selam ve saygılarımı gönderiyorum.
BURDUR un  bundan önceki organizasyonlarda olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde bu şampiyonayı da başarı ile sonuçlandıracağına inancımın tam olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Yeter ki böyle fırsatlar İlimize gelsin.
Tabiki siz  Satranç Ailemizin bütün fertlerini  de, bugüne kadar olduğu gibi  Şampiyona  sürecinde  de katkı vermeye davet ediyorum. Saygılarımla                                                                                                                                                                          
      02.08.2010
           ÇOCUK LİGİ FİNALLERİ ve   ANTRENÖR EKSİKLİĞİMİZ
 Türkiye Satranç Çocuk Ligi Finalleri 21-25 Mayıs 2010 tarihleri arasında Muğla Marmaris’te Pineta Club Otel de gerçekleştirildi. Burdur’umuzu  İl Yarışmalarında birinci olan Bahçelievler İlköğretim Okulu Öğrencileri “Bahçeli Beyin Gücü” satranç takımı ile temsil ettiler.  Ulusal bir turnuvaya Burdur dan bir takımımızın katılımının  sağlanması bağlamında   önemsediğimi belirtmeden geçemeyeceğim.
Şöyle ki  Ülkemizin bir çok ilinde gerçekleştirilen İl yarışmalarından sonra 42 takım finallere katılma hakkı kazanmıştı. Ancak 26 takım turnuva salonundaydı. Burdur gibi satrancın yeni gelişmeye başladığı bir İlin o salonda yer alması gerçekten sevindiriciydi.
Turnuva  TSF nin Melih SAĞIT gibi profesyonel bir turnuva direktörü ve tüm titizlikleri ile maçları yöneten hakemlerimizin özverileriyle   güzel bir ortamda gerçekleşti.
Finaller sonucunda takımımız 22. sırayı aldı. Tabii ki bu sonuç  bizleri tatmin etmedi.Yeterince  hazırlanılamadan turnuvaya katılmamızın getirdiği bu netice;  Burdur’da satrancın hızla geliştiği bir ortamda profesyonel eğitici ve antrenörlere ihtiyacımız olduğu gerçeğini  bir kez daha ortaya çıkardı. Çünkü oraya katılan ekiplerin birçoğu  Türkiye Satrancında söz sahibi kişilerin antrenörlüğünde turnuvaya katılmıştı.
İl Temsilciliği olarak artık en büyük hedefimiz BURDUR’ a sürekli bir satranç üst düzey antrenörü kazandırmak olacaktır. Bu ihtiyacımızı da  Turnuva sırasında TSF yönetim Kurulu Üyesi Gülkız TÜLAY ve  Milli Takımlar Sorumlusu Özgür SOLAKOĞLU’na da aktardığımı sizlerle paylaşmak isterim. Kısa sürede bu eksikliğimizin giderilmesi umuduyla…
Çocuk Ligi finallerinde daha önceden İl dışında yarışmamış olan 4 sporcumuzda tecrübe kazandılar. Onların ve Ailelerinin  satranca bakış açılarının şimdi daha farklı olduğunu görebiliyorum.
Cihat Görkem TAŞCI;   yanılmıyorsam  İlimize Ulusal Turnuvalardaki ilk madalya yı 1. masada 2. olarak kazandırdı. Kendisini kutluyor ve daha nice başarılar diliyorum. Görkem’in Ailesinden de söz etmeden geçemeyeceğim. Onları da kutluyorum. Gerçekten Türkiye Yaş Grupları, İş Bankası Şenliği, Dünya Yaş Grupları, Milli Eğitim Türkiye Birincilikleri,  Türkiye Kulüpler Şampiyonası  vs. turnuvalara  Oğullarının katılımı için  yıllarca maddi ve manevi çok büyük destekler verdiler. Onlarında en büyük arzusu sanırım Burdur da Görkem in seviyesini yükseltebilecek üst düzey bir antrenör olmayışı . Onu sağlamakta bize düşüyor değil mi!!
Turnuva da “Bahçeli Beyin Gücü” ekibimiz sosyal aktivitelerinin sadece satranç olmadığını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında Zeybek oynayarak tüm katılımcılara gösterdiler ve büyük beğeni kazandılar.(TSF web sitesinde Çocuk Ligi Finalleri sayfasında görülebilir.)
Ayrıca kurdukları dostluklar ile özellikle Karaman  Sabiha Gökçen takımındaki arkadaşlarıyla onların tabiriyle “kanka” oldular.
Sonuç olarak bu turnuva da İlimizin en iyi şekilde ve çok yönlü olarak temsil edilmesi sevindiriciydi. Çocukları için Maddi ve Manevi desteklerini esirgemeyen Aileleri de ayrıca kutluyorum.
Hedefimiz Burdur satrancı geniş kitlelere yayarak  matematiksel düşünme kabiliyeti gelişmiş, özgüvenli, sosyal aktiviteleri ile farkındalık yaratabilecek  minik beyinler yetiştirmektir.                                                        
                                                                                        01.05.2010
                                                                                 
18 MART 2010 SATRANÇTA ZAFER GÜNÜMÜZ
Öncelikle 18 MART Çanakkale Zaferini kazanan Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk , Silah Arkadaşları ve Tüm Şehitlerimizi saygı ve minnetle  anıyorum.
            -Burdur’umuzun satrancı için bugün çok önemli bir gün !!!
             -Bu başlığı bulmak hiçte zor olmadı. Neden mi?
 Bugün 18.Mart.2010 tarihinde  Lisanslı sporcu sayımız 1000 i geçerek 1006 ya ulaştı.
 -Hatırlanırsa 01.01.2009 tarihli “Satranç Ailemiz” isimli yazımda  hedeflerimizden birinin 1000 li rakamlara ulaşmak olduğunu ifade etmiştim. Ne mutlu bu sayıya 6 ay gibi kısa bir sürede ulaştık.
- Başkanımız Sayın Ali Nihat YAZICI önderliğinde Türkiye Satranç Federasyonu, Ocak-2010  Kemer-Antalya  toplantısında her ilde 100 kişiden 1 i satranç sporcusu olmalı hedefini önümüze koymuştu.
- Bizimde artık hedefimiz öncelikle 1250, daha sonra da yaklaşık 250.000 nüfuslu Burdurumuzdaki her 100 kişiden birini yani 2500 kişiyi SATRANÇ sporcusu yapmak olacaktır.
- İnanıyorum ki bu hedefe ulaştığımızda  TÜRKİYE de bir rekoru da hep birlikte kırarız.
- Böylece Satrancın kitlelere yayılmasına katkıda bulunuruz.
- Özellikle Eğitimde birincilikleri ve örnek projeleriyle EKOL haline gelen İlimizin bu spor dalında da ön plana çıkarmak hiçte zor olmasa gerek diye düşünüyorum.
 TSF nin yayın organı Mavi Kalenin 3. sayısında Burdur Örnek İl olarak değerlendirildi.
 -Evet yanlış okumadınız. TSF 2009 yılında yayın hayatına geçirdiği “Mavi Kale” dergisinin 3. sü  bugün elime geçti. İncelediğimde tatlı bir sürpriz ile karşılaştım. Ve  karşımda “BERFİN” ( 75.yıl Cumhuriyet Anaokulu Öğrencisi)in satranç oynarken fotoğrafını görünce çok mutlu oldum.
-TSF Başkan Vekili Sayın Murat KUL un “Gramofon, Satranç, Burdur ve Elazığ” isimli yazısında Satrancın geniş kitlelere yayılmasının öneminden bahsetmiş ve hatta Anaokullarında da miniklerimizle tanıştırılmasının başladığı örnek İller olarak Burdur ve Elazığ’ı göstermişti.
- Gerçekten çok mutlu oldum ve gurur duydum.
- Sayın Murat KUL’a da bu değerlendirmesinden dolayı teşekkürler..
- Tabiki “Berfin” inde oldukça Meşhur olduğundan söz etmeden geçemeyeceğim. Niçin mi? Yavrumuz Elazığda Anaokullarında Şubat 2010 da başlatılan “Benimle Satranç Oynarmısın “  projesinin afişinde de yer almış. Kendisini, Ailesini ve Öğretmenlerini kutluyorum.
- “ Satranç ile Büyüyen Çocuklar” projemiz pozitif ivme ile yoluna devam ediyor.
- 235 anaokulumuzda yavrularımız satranç taşları ile tanışmaya başladı.
- 6. Mart 2010 tarihinde düzenlenen Gazi satranç turnuvasına okul öncesi 73 miniğimiz katıldı.
- 1.Kademe Yardımcı Antrenör kursumuzun 1. si 39 katılımcı ile gerçekleştirildi. 20 Martta Gölhisar İlçemizde 2. kursu açıyoruz. 3. kursu Nisan 2010 da açma çabası içerisindeyiz.
 - Türkiye ‘ye örnek olan projemizin hayata geçirilmesine destek veren ve büyük emekleri olan herkese şükranlarımı  sunuyorum. 
-Tabiki Önümüzdeki günlerde Mavi Kale’nin 3. sayısını Siz Burdur’lu Satranç Severlere ulaştırmaya çalışacağımı belirtirken saygılarımla sizleri selamlıyorum.
                                                                                                           (18.Mart.2010)                                                                                                             
2009 YILINDA İLİMİZ SPORUNUN  YÜKSELEN YILDIZI
“ SATRANÇ”
            Sevgili satranç severler;
            Yukarıdaki başlığın 2009 yılında Burdurumuz’ da Satranç Sporunun yakaladığı terendi ifade etmesi bakımından çokta abartılı bir yaklaşımı sergilemediğini düşündüğümü belirterek  yazıma başlıyorum.
            Şöyle ki; İlimizde 2009 yılı başından itibaren yaşanan olumlu gelişmelerin ön plana çıkanlarını isterseniz bir hatırlayalım.
-                                       Gazi İlköğretim Okulunun üstlendiği ve bundan sonraki yıllarda da geleneksel halde devam edecek olan “6 Mart Gazi satranç Turnuvası”
-                                        “2. Polis Amca Satranç Turnuvası” artık Burdur ile bütünleşen turnuvalardan  birisi haline geldi. Katılımcı sayısı ve gerek sporcuların gerekse ailelerinin oldukça mutlu ayrıldığı  bir turnuva oldu. Hatta turnuva sonrasında Antalya’dan İlimize gelen ailelerde teşekkür ve kutlamalarını  sözlü ve mail yoluyla bildirdiler.
-                                       Temmuz ayı başında Türkiye Kulüpler Şampiyonasında Anadolu Öğretmen Lisesi Gençlik ve Spor Kulübü ve İl Özel İdaresi Köy Hizmetleri Gençlik ve Spor Kulübümüz İlimizi temsil ettiler. Önceki yıllara göre oldukça iyi puan ve derecelerle turnuvadan döndüler. Dereceye giremeseler de temsil noktasında Burdur’un ismini orada duyurdular.
-                                       Temmuz ayı ortalarında da yine geleneksel hale gelen “ İnsuyu Kültür ve Sanat Etkinlikleri” turnuvası da ilimiz sporcularının yanında Antalya ve Isparta’dan da (bu illerimizin başarılı) satranççıların  katılımıyla gerçekleşti. (Bu turnuvanın Bölgesel hatta Ulusal bir turnuva olmaya aday olduğunu da şimdiden  belirtmek gerek diye düşünüyorum.)
-                                        “İlköğretim Haftası satranç turnuvası “ Bahçelievler İlköğretim okulunda gerçekleştirildi. Katılım ve ilgi mükemmeldi. Bu sosyal aktivitenin  Okulumuzun faaliyetleri içerisinde ön sıralara  oturduğunu söyleyebilirim.
-                                       İlk kez “Öğretmenler Günü” dolayısıyla bir satranç turnuvası düzenledik. Katılımı az olan bir turnuva olmasına rağmen Satranç ile içi içe olan öğretmenlerimizi tanıştırıp kaynaştırdığımız için bu turnuvanın önemli olduğunu düşünüyorum. İlk defa bu turnuvayla aramıza katılan arkadaşlarımız daha sonraki turnuvalarda da satrancın müdavimi haline geldiler. Yani Satranç Ailemizin birer bireyi oldular.  
-                                       Satranç Çocuk ligi de bu yıl ilk kez gerçekleştirildi. İlimizde 7 takım 5 tur üzerinden 3 ayrı buluşmada  karşılaşmalar yaptılar. Merkez dışında Bucak İlçemizden ve Merkez Büğdüz kasabasından takımların da katılımları turnuvaya renk kattı.
-                                       İl birinciliğimiz de “ Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi” salonunda kalitesi ve standardı yüksek bir turnuva olarak yapıldı.  
-                                        Yaş grupları 2009 birinciliği de tam 175 sporcu ile rekor katılımla başladı. Özellikle 8 yaş altı karşılaşmalarını sonuçlandıran miniklerimizin tamamına madalya vermeye çalıştık. Mutlulukları görülmeye değerdi!!
-                                       Sonuçta Artık turnuvalarımızı hak edildiği gibi bize tahsis edilen salonlarda yapmaya başladık. Güzel ve yeterli mekanlar tabiî ki turnuvaların kalitesini de yükseltti.
-                                       2009 yılındaki turnuvalarımıza katılan tüm takımlarımızı, sporcularımızı ve onların ailelerini bu spora katkılarından dolayı kutluyorum.
-                                       Turnuvalarımızın yapılmasında sponsorluk ve yer anlamında  bize katkı veren ; Burdur Belediye Başkanlığına , İl Emniyet Müdürlüğüne , İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Gazi İlköğretim Okuluna ve Bahçelievler İlköğretim Okuluna Burdur Satranç Ailesi adına teşekkürlerimi sunuyorum. Katkılarının artarak süreceğini de ümit ediyorum.
            Tabiî ki bu süreçte bize her zaman desteğini esirgemeyen Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Resul ALPTEKİN ve çalışma arkadaşlarını da unutamam. Sağolsunlar.
            Buraya kadar ilimizde yapılan turnuvalardaki olumlu gelişmelerden bahsetmeye çalıştım.
            Bir de 2009 yılına Altın Harflerle damgasını vuran  “Satranç ile Büyüyen Çocuklar “ projemiz var ki bu proje’nin gelişimine  sonraki yazımda değineceğimi belirtiyorum.
            Bu arada Lisanslı sporcu sayımızın da 846 ya ulaştığını da duyurmak istiyorum.(1000 ‘e 154 kaldı.)
            İlimizde bu süreçte satrancın gelişmesine katkı veren tüm Hakem ve Antrenör arkadaşlarıma, ayrıca TSF nin temsilcilik bayrağını şahsıma  devreden Murat BAHÇE ye  sonsuz selamlar.
                                                                                                                   ( 01.01.2010)
                              SATRANÇ AİLEMİZ
            İlimizde satranç faaliyetleri 2000 li yıllarla birlikte bir spor dalı  olarak yapılmaya başlanmış. Günümüzde kuruluş tamamlamış , gelişme döneminde de ciddi yol alınmıştır.
             Bu süreçteki  gelişmeye  satranca gönül veren sporcularımızın,hakemlerimizin ve  antrenörlerimizin  katkılarının yanında,   önceki il temsilcilerimiz  Ogan YURTSEVEN ve Murat BAHÇE’nin önderliklerinin de  her zaman hafızalarda yer alacağını düşünüyorum. Öncelikle bu iki arkadaşımıza BURDUR SATRANÇ AİLESİ adına  şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum.
             İl Temsilciliği Bayrağını  yeni devralan bir satrançsever olarak Burdurumuzdaki  Satrancın bugünkü durumu kısaca analiz etmek istiyorum. İlimizde
-         692 lisanslı sporcumuz
-         33 hakemimiz
-         96 antrenörümüz
kayıtlı bulunmaktadır ve yılda ortalama 20  turnuva gerçekleştirilmektedir.
              Yukarıdaki   sporcu sayımız ile TÜRKİYE’ de % 0,56 oranı ile 47. sırada yer almaktayız. Hiç şüphesiz ki bu rakamlara büyük gayretler ile ulaşılmıştır.
             Şimdi de önümüzdeki süreç ile ilgili  planlarımız ve hedeflerimize bir bakmak istiyorum.
-         Lisanslı sporcu sayımızı 1000 li rakamlara ulaştırmak, aktif hakem ve çalıştırıcı sayısını artırmak.
-         Türkiye Satranç Federasyonu’nun görevlendireceği antrenörlerin  BURDUR’lu satranç severlerle buluşmasını  sağlamak
-         İlimizde satranç severlere sürekli hizmet verebilecek  eğitim ve turnuva salonu olarak kullanılabilecek bir “SATRANÇ MERKEZİ “ açmak.
-         Bölgesel ve Ulusal Turnuvalar düzenleyebilmek.
-         Sporcularımıza sürekli satranç eğitimi verilebilecek “SATRANÇ EĞİTİM MERKEZİ” kurulmasına öncülük etmek.
ilk etapta sayılabileceklerdir.
             Ayrıca kısa  zaman sonra,  Ülkemize örnek olacağına inandığım “minik beyinlerimizi satranç ile tanıştıracak “ bir projenin de ilk defa ilimizde uygulanmaya başlayacağı hususunu  siz satranç dostları ile  paylaşmak istiyorum.
             Tabiî ki bu hedeflere ulaşmada öncelikle  BURDUR SATRANÇ AİLESİ’ nin arzusu ve birlikte hareket etmesi çok büyük bir önem taşıyacaktır.
                                                                                                                 ( 01.10.2009)